Общинският съвет на БСП Димитровград подкрепи професор Светла Бъчварова

Те изразяват своята надежда, че прокуратурата ще прояви своята безпристрастност и няма да обслужва нечии политически или икономически интереси

„Общинското ръководство на БСП Димитровград изразява категоричната си подкрепа към професор Светла Бъчварова по повод разследването срещу нея в качеството й на председател на УС на Селскостопанската академия през периода 2008-2011”. Това се казва в декларация на общинския съвет на БСП- Димитровград. В нея социалистите изразяват сериозни подозрения, че този акт е иницииран от хора, които искат да злепоставят професор Бъчварова и БСП, от една страна, и от друга – имащи апетити към земята на Академията.

Те изразяват своята надежда, че прокуратурата ще прояви своята безпристрастност и няма да обслужва нечии политически или икономически интереси.

 

Следва пълният текст на декларацията:

Декларация

От Общински съвет на БСП Димитровград

Относно: Разследването срещу проф. Светла Бъчварова

Общинското ръководство на БСП Димитровград изразява категоричната си подкрепа към професор Светла Бъчварова по повод разследването срещу нея в качеството й на председател на УС на Селскостопанската академия през периода 2008-2011. Изразяваме сериозни подозрения, че този акт е иницииран от хора, които искат да злепоставят професор Бъчварова и БСП, от една страна, и от друга – имащи апетити към земята на Академията.

Социалистите от общината познаваме г-жа Бъчварова, като изключително почтен и отговорен човек и като народен представител, и като заместник-министър, и по никакъв начин не допускаме, че има ощетяване на селскостопанската академия с нейните действия. Още повече, че договорът, за който се иска имунитета й, е преподписван още два пъти след нейното напускане и е бил проверяван няколко пъти след това.

Надяваме се, че прокуратурата ще прояви своята безпристрастност и няма да обслужва нечии политически или икономически интереси.