Владимир Маринов посети летните празници на Тополовград и Минерални бани

Юни 21, 2021 ХАСКОВО Новини Избори 0 624

21.06.2021 г.

В деня, когато Българската православна църква почита  един от най-големите православни празници –Петдесетница, водачът на коалиция „БСП за България” в 29 МИР –Хасково Владимир Маринов  и кандидатите за народни представители от листата посетиха традиционния събор „Света Троица” край Тополовград.

В манастирската  църква Владимир Маринов запали свещ и присъства на тържествената служба, водена от Негово преосвещенство Агатополски епископ Йеротей.

Кандидатите за народни представители от коалиция „БСП за България” бяха топло посрещнати от посетителите на празника, които ги поздравиха и им пожелаха успех на предстоящите избори на 11 юли.

Владимир Маринов, заедно с кандидадтите от листата за народни представители се включиха във фолклорния празник,  с участието на местни и гостуващи фолклорни състави от Югоизточна Тракия.

„Събори като този край манастир „Света Троица” показва, че нищо не може да спре активността на самодейците. Празник като днешния  олицетворява любовта към творчеството. Именно читалищата в малките населени места са средище на българската духовност и култура и като такива те трябва да работят активно. Затова ние предлагаме укрепване на читалищната мрежа чрез разширяване на целевите национални програми  „Българските библиотеки-съвременни центрове на четене и информираност”и „Глобални библиотеки”.

Сред звуците на фолклорна музика, екипът на коалиция „БСП за България”,  начело с водача на листата Владимир Маринов, се  включиха във всенародния празник, като всички се хванаха на кръшно българско хоро край поляните на манастира.

Положителни емоции донесе и празникът  в Минерални бани. По традиция  общината посреща своя селищен празник  на Черешова задушница.

„Минерални бани има целия потенциал да се развива като национален и световен СПА център. Ние от коалиция „БСП за България” ще работим да утвърдим тези позиции. Това ще създаде поминък на  хората и ще задържи младите в региона”, коментира водачът на листата Владимир Маринов.

След посещенията в Тополовград и Минерални бани  от коалиция „БСП за България”  са категорични, че инициативите трябва да продължат и занапред.