Ветераните в БСП-Хасково: 9 май не трябва да бъде повод да се чертаят нови разделителни линии

Апр 21, 2015 ХАСКОВО Новини БСП 0 1708

Днес в Хасково се проведе регионално заседание на Движението на ветераните в БСП за областите Хасково, Пловдив, Пазарджик, Кърджали и Смолян

Днес в Хасково се проведе регионално заседание на Движението на ветераните в БСП за областите Хасково, Пловдив, Пазарджик, Кърджали и Смолян. По повод 70-та годишнина от победата над фашизма, участниците във форума се обединиха около призив към всички граждани, в който се посочва, че 9 май не трябва да бъде повод да се чертаят нови разделителни линии, че историята трябва да се пази и предава на поколенията.
 
Целта на срещата бе и да се информират членовете за завършилото заседание на Конгреса и за подготовката за предстоящите местни избори. По време на срещата проф. Владимир Топенчаров подчерта, че местната власт е важна за левицата. „Вярвам, че тези избори ще бъдат по-добри за БСП. Необходимо е да влезем в тези избори с дързост. Дързост включва в себе си и смелост, и честност” заяви той.
 
По време на проведената дискусия ветераните социалисти споделиха своя опит за работата си с хората и не скриха оптимизма си, че на тези избори заставайки честно, лице в лице с избирателите, БСП и нейните партньори ще имат успех.
 
В срещата се включиха и секретарят на Движението на ветераните Симеон Игнатов, председатели на общинските съвети на БСП от областта и членове на областното ръководство, членове на Отечествения Съюз, антифашисти и ветерани от войните.
 
В прикачения файл по-долу можете да намерита призива, отправен към гражданите.