Социалистите в Хасково, Димитровград и Харманли почетоха 9-ти септември

9.09.2017 г.

В Хасково, с полагане на венци и цветя пред паметника Братската могила бе почетена паметта на антифашисти. В словото си председателят на общински съвет на БСП-Хасково Атанас Василев подчерта, че това са хора с морал и достойноство, вярвали в идеалите на социализма. Тяхното дело е част от 125 годишната история на Хасковската партийна организация.

На 9-ти септември, в рамките на празничния ден, групи от социалисти и антифашисти положиха цветя и си спомниха за Димитър Канев, Тенчо Хубенов, Тодор Атанасов, тримата ремсисти, Ана Маймункова, трите еврейчета, Атанас Стартиев, Димитър Захариев, Ради Длечев, Георги Даскалов и множество други герои, дали живота си в антифашистката съпротива.

С полагане на цветя пред паметника на Вапцаров, социалисти и антифашисти от Димитровград почетоха паметта на героите, дали живота си в антифашистката съпротива.

73 години от 9-ти септември отбелязаха харманлийските социалисти. "Паметната дата ни събира и обединява", каза в словото си Михаил Лисков, председател на БСП-Харманли.