Социалистите от Хасково и Казанлък настояват за облекчения за фирмите, преустановили дейност по време на двата локдауна

Nov 30, 2020 Новини БСП 0 2732

БСП в Хасково и Казанлък с предложения за хората и бизнеса по примера на председателя на БСП Корнелия Нинова и водената от нея парламентарна група на левицата, която изработи антикризисен бюджет и мерки

БСП в Хасково и Казанлък с предложения за хората и бизнеса по примера на председателя на БСП Корнелия Нинова и водената от нея парламентарна група на левицата, която изработи антикризисен бюджет и мерки

Мерките на хасковските социалисти за гражданите и бизнеса включват освобождаване  от лихви за данъци и такси за просрочени задължения на физически и юридически лица по време на затварянето и шестте месеца след това, както и освобождаване от патентен данък за последното тримесечие на 2020 г. Друго облекчение за бизнеса, предложено от БСП-Хасково, е  за периода на извънредната обстановка да не се заплаща наем за търговски обекти и тротоарно право.

БСП-Хасково предлага да не се начисляват такси за детските градини и яслите за първите 3 месеца след края на извънредната обстановка. Мерките на социалистите включват набавяне на електронни устройства, снабдени с интернет за всички ученици, нямащи възможност да се сдобият с такива, както и освобождаване на учениците и студентите от таксите за общежитие до края на учебната година.

Общинските съветници от БСП предлагат средствата от бюджета за представителни разходи на Общински съвет – Хасково да се разпределят на доброволците, които са на първа линия в борбата с COVID-19. Тези предложения бяха внесени от председателят на общинския съвет на БСП - Хасково и общински съветник Камен Тодоров и колегата му Богдан Кирилов.

Общинските съветници от БСП- Казанлък предлагат да бъдат освободени от плащане на такса- смет фирмите, които заради настоящия локдаун са преустановили дейност.

„На последната сесия по предложение на БСП бе гласувано фирмите да не заплащат таксата за  битови отпадъци от 13-ти март до 13-ти май – времето на първото затваряне. Сега БСП - Казанлък настоява фирмите-наематели на общинска собственост, да не плащат наем и тротоарни такси, тъй като са препятствани да извършват дейност до 21-ви декември, ма втори път тази година“, обясни Пламен Караджов, председател на групата общински съветници от БСП в Казанлък.

„Предложили сме образци на декларация и заявление, както и сме посочили конкретен  ред за освобождаване от заплащане на таксите”, посочи още Пламен Караджов.