Виолета Желева, трета в листата на „БСП за България“ в Хасково: Само БСП може да каже НЕ на това корумпирано управление

Мар 17, 2021 Новини Избори 0 1303

17.03.2021 г.

"Днес е денят на социалния работник, професия с огромна обществена значимост, но лишена от престиж. Да си социален работник е кауза. В тези трудни времена отговорностите и задълженията на социалния работник се увеличиха, защото нуждаещите от подкрепа са много повече. Социалният работник не получи по-адекватни възнаграждения за своя труд, те получиха едно недостатъчно увеличение. Трябва да се борим за по-висок обществен статут, социалният работник не получава подкрепата, от която има нужда. Занапред ще се боря за по-добри условия на труд и за достойни възнаграждения", каза по БСТВ Виолета Желева, трета в листата на „БСП за България“ в Хасково.

„Хората в област Хасково имат проблем не само с качеството, но и с доставката на вода“, посочи Желева обясни как БСП би се справила с това: "Няколко пъти в този парламент се повдигна темата за чистата среда, в която трябва да живеем. Качеството и състоянието на водата в много общини е много лошо. Три години в Хасково не беше годна за ползване и пиене водата, а хората плащаха една от най-високите цени за вода, въпреки че не можеха да я използват. Проблемът не е само наличието на уран и манган, които се появиха и в община Димитровград. В община Симеоновград стойностите на мангана са се увеличили над 30 пъти. Този проблем може да се реши с пречиствателни станции, за момента ни казват, че това ще струва много голям ресурс и пари няма. В интерес на хората от Хасково е решаването на този проблем, но управляващите са заети със съвсем други проекти, за които свободно се дават средства. Нужно е изграждане на автоматични мониторингови станции, чрез които да се прави анализ на подземните и повърхностните води. На всички ни е известен случаят с отровения добитък. Ще продължавам да защитавам темата за чистата вода."

Желева очерта проблемите на българите накратко: "Искам да припомня на какво са подложени хората през последното управление - корупция, диктатура, страх, натиск, контролирани пазари. Призовавам ги да гласуват без страх на 4-ти април с бюлетина №4, защото само БСП може да каже НЕ на това корумпирано управление. Само масовия вот ще заличи корпоративния и купения вот, гласувайте машинно, нека има по-голяма активност.", призова Желева.