Кандидати за народни представителни от "БСП за България" в 29-и МИР - Хасково се срещнаха с жители в Маджарово и Тополовград

Мар 22, 2021 ХАСКОВО Новини Избори 0 760

22.03.2021 г.

„Водени от грижата за хората се срещнахме с жителите на общината с най-голям процент застаряващо население. Освен, че са напълно изоставени от управляващите, инфраструктурата е в окаяно състояние. Липсва каквато и да е правна защита, а сектор „Земеделие“ е напълно занемарен.“ – казаха кандидатите за народни представители от "БСП за България" в 29-и МИР  за срещите си местните жители на Маджарово. Те посочиха, че пред населеното място има безспорни перспективи за развитие, като приоритет  е стимулирането на био-земеделие, пчеларство и животновъдство.

В община Маджарово бяха поставени най-наболелите въпроси в населеното място. Най-голямата тревога на местното население е достъпът до специализирана медицинска грижа, както и липсата на аптека в цялата община.

„Нашата цел е да стимулираме земеделското производство, осигуряващо трудова заетост и допълнителен доход на населението. Едновременно с това да насърчаваме развитието на младите хора, чрез данъчни облекчения и поощряване на предприемачеството. Живописната местност, разположена по устието на река Арда дава възможност за развитие на исторически, селски и еко-туризъм.“ – казаха още за целите си, свързани с общината,  кандидатите за  народни представители от левицата.

По отношение на националните приоритети за развитие на България, кандидатите за народни представители очертаха рамката на политика за спиране на подмяната на родната история в образованието.

В общината–домакин на ежегодно провеждания  възпоменателен събор с панихида в памет на загиналите през 1913 г. край Маджарово тракийски бежанци, бе обсъден и „Тркаийския въпрос“ в аспекта на  обезщетения за тракийските бежанци. Другите акценти в разговора бяха здравеопазването и високите цени на лекарствата, ниските пенсии, липса на работни места с оглед факта, че най-голям работодател е общината, както и липсата на спортни съоръжения и устойчиви политики в областта на спорта. Факт, подчертан от олимпийския шампион и почетен гражданин на Хасково Димо Костов – кандидат за народен представител от БСП за България в 29-и МИР.

По-късно в същия ден кандидатите за народни представители се отправиха към Тополовград, единствената община, която не се управлява от ГЕРБ. По думите на местните жители това е и  част от причините тя да е изолирана от финансиране от страна на правителството.

11-годишното забавяне на рехабилитацията на пътя между Тополовград и Стара Загора, и въпреки обещаното от управляващите и осигуреното финансиране, към днешна дата остава само добро пожелание, също бе една от актуалните теми за жителите на Тополовград, поставена пред кандидатите за народни представители от "БСП за България" в 29-и МИР, област Хасково.