Георги Първанов подкрепи кандидатите на коалиция „БСП за България” в Хасково

Юни 22, 2021 ХАСКОВО Новини Избори 0 740

22.06.2021 г.

Президентът на България /2002-2012/ Георги Първанов даде официалната си подкрепа за листата на коалиция „БСП за България” в 29 МИР – Хасково. Водач на листата е Владимир Маринов, от името на ПП АБВ, която той представлява.

„На тези избори левицата се явява много по-консолидирана, макар да ми се искаше да бъде още по-голяма коалицията. Крачката е направена, бях от първите, които настояваха за това обединение и се раздвам, че се случи”, коментира  в Хасково Георги Първанов.

Аз вярвам на Владимир Маринов, който е водач на листата на Коалиция „БСП за България“ в Хасковски избирателен район, доверил съм му се във всяко отношение още преди години.  Много e важнo в този момент гражданите наистина да изберат качествени и способни хора. И да престанем да се делим на протестъри и на статукво. Искам ясно да кажа, че няма да се съглася да сочат мен, още повече млад човек като Маринов, а и цялата листа, която е една много млада и симпатична листа, да ни сочат с пръст като статукво. Тези хора, които сега говорят за нас, като статукво,бяха  с мен преди 25 години, когато сме правили политика. Освен това,  няма статукво, няма модерност – има можещи и неможещи. За мен бъдещото правителство и бъдещото управление на страната трябва де се базира единствено по този критерий“, посочи Георги Първанов.

Обиколката му из Хасковския избирателен район е свързана с представянето на последната му книга „Пътуване към паметта”. Тя започна от село Устрем, където  Първанов, заедно с водача Владимир Маринов и част от кандидат-листата на коалиция „БСП за България” се срещнаха и разговаряха с хората. 

За нас е чест и удоволствие да посрещнем президента Георги Първанов в село Устрем”, поздравиха госта жителите на тополовградското село.

„Времето наближава, 10 години сме свидетели как държавата ни се руши, икономиката ни агонизира, а младите напускат страната ни. Уморихме се да гледаме „калинки”, които управляват на наш гръб и то некадърно.България има нужда от управленци - млади, подготвени хора, които предлагат силни и работещи идеи. Това предлага обединената коалиция”, посочи Първанов.

По думите му изборният резултат вероятно ще бъде сложен, но колкото и да е такъв,  политическите лидери нямат право да абдикират от създаване на работещо правителство, защото останалото хората няма да им простят.

Аз съм за това да има работещо и стабилно правителство, което няма да „устиска“  до първия завой, което не правим само, за да си изкара мандата, а за да свърши работа. Затова е много важно коалицията, която ние представляваме с Владимир Маринов, да бъде част от това управление.

Обиколката на Първанов завърши в  Симеоновград.

„ От всички нас зависи да постигнем промяната. На 11 юли да покажем, че сме по-добри, че без нас  не може. Нашето бъдеще зависи от действията ни днес, а не от това, което смятаме да направим утре. Да си върнем държавата с бюлетина номер 4”, дадоха заявка за победа от обединената левица.