Владимир Маринов в Ивайловград: Ще работим за земеделие, което да изхранва България

Юли 03, 2021 ХАСКОВО Новини Избори 0 718

03.07.2021 г.

Жителите на община Ивайловград  поискаха бързи мерки за стимулиране на земеделските производители, както създаване на условия за модерно земеделие. Това стана по време на предизборна среща с водача на листата на коалиция „БСП за България” и  кандидатите за народни представители от област Хасково. Хората поискаха намаляване на административната тежест за малките и средни преприятия и стимулиране на местното производство. 

„Аз съм свързан със земята и днес питам: Къде е животноводството, къде е земеделието?  Защитаване на едно или друго посолство не е защита на националните интереси.  В платформата на коалиция „БСП за България” са залегнали редица мерки в посока на земеделието, за реализирането на които ще работим”, каза пред жителите на Ивайловград Владимир Маринов, водач на листата на коалиция „БСП за България” в 29 МИР.  Той посочи някои от тях , като създаване на Държавен гаранционен фонд.

 „Увеличаване на темпа на инвестиции за модерно земеделие в малките и средни семейни ферми може да стане чрез създаване на гъвкави схеми за кредитиране , като гарант е държавата. Ако ни гласувате подкрепа на 11 юли с № 4 в бюлетината, ние ще работим за подобряване на живата ви", категоричен е Владимир Маринов. 

„Районът на Хасково е с потенциал в областта на селското стопанство. Необходимо е с общи усилия да развием най-добрите традиции в родното земеделие, полезните и успешни практики, за да може работата на земеделските производители да се превърне в доходоносен бизнес. Ролята на държавата е да създаде правила и да гарантира предвидимост за инвеститорите  – с реформи в съдебната система, с пренастройване на образователната система, според нуждите на страната”, коменира още Владимир Маринов. 

По думите му листата на коалиция „БСП за България”  е силна със своите кандидати.  В нея успешно се съчетават енергията на младостта с опита. Всички в листата са с доказани професионални качества и авторитет в своите среди.