Над 500 картички за Деня на будителите изпратиха кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП за България” , 29 МИР, Хасково

01.11.2021 г.

Картички, нарисувани от деца, изпратиха кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП за България”,начело с водача Владимир Маринов,  до всички културни институции и учебни заведения в областта по повод  Деня на народните будители.

Нека, както  в този, така и във всеки ден помним и почитаме делото им! Нека бъдем будни за образованието, културата и историческата ни памет, завещани ни от великите българи, помогнали на народа ни да се пробуди от мрака и незнанието. Нека помним и да бъдем решителни, за да оставим на децата си достойна България!Нека следваме примера на родните будители и да пазим святото им дело! е посланието, което отправят по повод празника към официалните институции от Коалиция „БСП за България”.

Всяко време се нуждае от будители. Времето и историята не ги избират случайно, а ги създават тогава, когато има нужда от тях”, написа в профила си в социалната мрежа водачът на листата на Коалиция „БСП за България” Владимир Маринов. На  всички, чиято мисия днес е да опазват и съхраняват българската духовност,  той пожела да не спират да будят съзнанието на младото поколение, за това какво е наследството, което носим като история, духовност и традиции.