Кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП за България” дариха книги на читалището в хасковското село Орлово

05.11.2021 г.

Водачът на листата на Коалиция „БСП за България” Владимир Маринов и кандидатът за народен представител Виктор Годжов дариха книги на НЧ „Васил Левски” в село Орлово. В подкрепа на кандидатите за народни представители от областната листа на коалиция „БСП за България” в Хасково беше и Румен Петков, председател на  ПП АБВ, коалиционен партньор в изборите за 47-то Народно събрание.

Водачът на листата Владимир Маринов заяви, че е важно да пазим българщината, да има живот в средищата на българската култура и просвета. „Запазването на културните средища, каквито са българските читалища и самодейност, която те развиват винаги са били сред приоритетите на Коалиция "БСП за България. Интернет в никакъв случай не може да замести усещането и докосването до истинската книга. Важно е младите хора да четат книги, за да поддържат духа на нашите възрожденци и будители“, заяви Владимир Маринов.

Виктор Годжов коментира, че Коалиция „БСП за България”  ще предложи разходите за развитие на българската култура да достигнат 1% от БВП за следващата година. В плана за първите 100 дни е заложено още разработване на нова методика за финансиране на държавните културни институти и възобновяване работата по изготвяне и приемане на Национална стратегия за развитие на българската култура.

Кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП за България”, 29 МИР, Хасково призоваха хората да гласуват.

 „Държавата ни е в криза.Тя може да се реши само с работещи и разумни действия, а не с популизъм и емоции. Затова е изключително важно 47-ят Парламент да излъчи стабилно и редовно правителствo и Коалиция "БСП за България" ще бъде ключов фактор в съставянето му”, каза още водачът на листата за 29 МИР Владимир Маринов.

„Коалиция „БСП за България”  показа разум и воля, за да се даде на обществото друга отговорна перспектива. Номер 33 в бюлетината съчетава младост, излъчва енергия, събира личности, които имат душата и сърцето  да се изправят пред  гражданите и да докажат, че поемат ангажимент , имат готовност и компетенцията. Да подкрепим хората, които са носители на обществения интерес, избрали да служат на държавата, а не са просто поредния политически проект”, призова лидерът на ПП АБВ Румен Петков. 

Предизборната обиколка на кандидатите от листата на коалиция „БСП за България” продължи в Свиленград, където водачът Владимир Маринов и вторият в листата Виктор Годжов се срещнаха с избиратели.