Владимир Маринов: КП „БСП за България” е единствената, която може да спаси българското село

10.11.2021 г.

Закрити училища и детски градини, разбити улици с кал до коленете, липса на транспорт и всякаква връзка с общинския център и другите населени места, липса на здравно и лекарствено обслужване, липса на възможности за препитание, неовладяна битова престъпност и кражби – това е реалната картина на българското село.

Това е констатацията на кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП за България”, 29 МИР Хасково, които се срещнаха с избиратели в селата от района на Тополовград. Водачът на листата Владимир Маринов и кандидатите Виктор Годжов и Владимир Бамбалов посетиха населените места Орешник, Устрем и Радовец.

Забравени от управляващите, хората споделиха болката и тревогите си с надеждата някой най-сетне да им обърне внимание.

„Коалиция „БСП за България” е единствената партия, която може да спаси българското село, селото, което е спасило страната ни след  две национални катастрофи. Селото, в което днес заради безхаберното управление на ГЕРБ, виждаме къщи с буренясали дворове, читалища с паднали покриви и рушащи се училища.Спиране на разрухата и обезлюдяването в българските села или поне силното забавяне на тези процеси са възможни. Необходимо е познаване на проблемите и промяна в подхода при решаването им”, коментира водачът на листата за Хасковски избирателен район Владимир Маринов.

Пред хората Виктор Годжов изложи накратко част от мерките, които КП „БСП за България” предлага за решаване на проблемите. „Предлагаме създаване на  фонд и програма за изостаналите региони, която ще работи конкретно за Северозападна България, Родопите, Странджа-Сакар. Нашата идея е цялостна промяна в системата на здравеопазването, като се въведат защитени лечебни заведения,  особено за такива в отдалечените и планинските райони.”

В Радовец хората вече  десетилетие чакат държавата да ремонтира единствената връзка, която ги свързва с общинския център Свиленград. Пътят е пропаднал, с изяден асфалт, а след дъжд става почти непроходим.

„ В последните години няма никаква целенасочена политика, която да компенсира случващото се в селата. Време е проблемите на малките населени места да стигнат до парламента”,каза Владимир Бамбалов и  призова хората да гласуват за коалиция „БСП за България” .

Предизборната обиколка на кандидатите за народни представители за 29 МИР започна от Тополовград. Те се срещнаха с хората в общинския център и се включиха в дарителска кампания "Приказка за доброто"  на автора Геновева Диманова, която е от Тополовград. Средствата от продажбата на детската книжка ще отидат за закупуване на реанимационно легло за децата от Дом за медико-социални грижи в гр. Варна.

„Надявам се повече хора да се присъединят към каузата, за да може съвсем скоро да бъде закупен апаратът.Вярвам че добрите инициативи са обречени на успех. Но с малко помощ и подкрепа могат да бъдат още по-успешни. Затова благотворителността има нужда държавата да си застане на мястото! Трябват адекватни управленски решения, отговарящи на нуждите на обикновените хора.Да върнем достойнството на народа си, да осигурим справедливост за всеки! Затова на 14.11. нека изберем бюлетината на промяната с разумните решения -№ 33”,  призова водачът Владимир Маринов.