Атанас Зафиров от Хасково: Защо се предвиждат 15 милиона за дом за възрастни хора, който може да се направи за 5

Мар 16, 2023 ХАСКОВО Новини Избори 0 1134

16.03.2023 г.

„Защо се предвиждат 15 милиона за нещо, което може да се направи за 5?!” Този въпрос зададе на пресконференция в Хасково водачът на листата на “БСП за България” Атанас Зафиров.

Бяха извадени притеснителни данни около плана на общината за строеж на нов дом за възрастни хора, където по думите на председателя на Общинския съвет на БСП Камен Тодоров ”мирише на корупция”.

„Хасково и регионът са типичен пример на завладяната държава. Регион, в който държавата е отстъпила присъствието си в цели сектори на обществено-икономическия живот и е делегирала функции на корпоративно-частни структури. И всички знаем за какво иде реч. Ние от БСП заявяваме своята категорична нетърпимост към всякакви форми на корупция и източване на държавен ресурс под формата на нагласени обществени поръчки, корупция по държавната граница, всякаква липса на контролни органи и нерегламентиран внос, каналджийство и толериране на престъпни схеми“, заяви Зафиров и обеща още данни за корупционни схеми в региона.

На пресконференцията присъства и бившият социален министър и водач на листата на „БСП за България” в Стара Загора Георги Гьоков, който представи социалните аспекти на политиката, която води “БСП за България“ и постигнатото в последния кабинет.

“Виждате разликата в подхода - от една страна БСП и обществения интерес над частния с конкретни ангажименти към обществото и българските граждани, а от друга - поредните предпоставки за кражба на обществен ресурс и отклоняване на европейски средства. Дали пък вече не се знаят и фирмите-изпълнители?” каза в заключение Атанас Зафиров.