Камен Тодоров: БСП е алтернативата на порочния модел „ГЕРБ” и управлението ”Кумгейт” в Хасково

12.10.2023 г.

„БСП е единствената опозиция в Хасково, която последователно се бори с порочния модел на ГЕРБ и управление от типа „Кумгейт”. Затова ние сме алтернативата на този модел, превърнал Хасково в най-бедния регион в Европа, с най-ниската работна заплата и най-ниския БВП на глава от населението да се сложи край”. 

Това заяви Камен Тодоров, водач на листата на общински съветници от „БСП за България” в Хаскво в предаването „Още от деня” на БНТ.

Социалистът бе категоричен, че е дала подкрепата си за Николай Ставрев, издигнат от Инициативен комитет, защото той е мотивиран, честен и работлив, и се ползва с широка обществена и политическа подкрепа. „Този Инициативен комитет олицетворява една идея за по-добър живот в Хасково, който ние можем да постигнем”, заяви той.

По думите на Камен Тодоров, БСП е доказала, че може не само да бъде ярка опозиция, но и да печели битки. „ГЕРБ и тогавашното мнозинство 3 години подред приемаха една такса „битови отрадъци” във форма, която е незаконосъобразна. Ние гласувахме „против”, но след като видяхме, че няма чуваемост от тяхна страна – поведохме съдебна битка. И днес мога да кажа пред хасковлии, че такса „битови отпадъци” е обявена както от съда в Хасково, така и от ВАС, за незаконосъобразна и предстои връщане”, заяви кандидатът за общински съветник.

 Той посочи като друга важна за гражданите и спечелена от опозицията битка – цената на водата. „Държавата не само, че я забрани, но ни я продаваше, въпреки доказано некачествения статус, като на няколко пъти увеличи цената”, подчерта Камен Тодоров и добави, че след предприети отново активни действия и намеса на прокуратурата, за първи път цената е понижена.

 Социалистът посочи като проблем на малките населени места състоянието на речните корита. „Днес бяхме в кв. Куба и село Въгларово – хората се притесняват, речните корита са в окаяно състояние. Кметовете там нямат бюджет. Това е една от тактиките на ГЕРБ навсякъде в страната да поставят в зависимост и кметовете, и хората в населените места”, заяви Камен Тодоров и заяви като решение делегираните бюджети и оставане на 50 % от приходите от данъци в общината.

 „Предлагаме да има и лечебници в малките населени места, които на ротационен принцип да ги посещават. Там живеят предимно възрастни хора, има отдалечени села без добър достъп до здравеопазване”, заяви още като приоритетна задача Камен Тодоров.