Млади социалисти изпращат поздравителни адреси на ветерани от войната

Май 08, 2015 ХАСКОВО Новини БСП 0 1916

Във връзка със 70-та годишнина от края на Втората световна война млади социалисти изпратиха поздравителни адреси до всички ветерани от войната от община Хасково

Във връзка със 70-та годишнина от края на Втората световна война млади социалисти изпратиха поздравителни адреси до всички ветерани от войната от община Хасково. Те се срещнаха с председателя на Съюза на ветераните от войните на България Аврам Ниего. По време на срещата Ниего разказа за преживяното от него. “Беше време, когато от страх три денонощия не сме спали. Само да шумнеха дърветата, започвахме да стреляме, дори без реална заплаха и противник срещу нас. Страхът не може да бъде преодолян напълно, но може да бъде притъпен”, споделя ветеранът от войната.

Младите хора бяха впечатлени силно от факта, че младежи от различен етнос са тръгнали по собствена воля към фронта. Те споделят, че разказът е бил много вълнуващ и емоционален. Момчетата и момичетата не скриха своя респект пред силата на характера на ветераните. "Част от разказите няма как да бъдат прочетени в учебниците и книгите, което прави срещите с тези хора безценни", споделят младите хора.

По време на срещата Аврам Ниего представи сборника “Ветераните разказват”, съдържащ автентични спомени на ветераните от войната от Хасковска област.