Чавдар Георгиев: Не можем да си позволим НС да не работи 2 седмици, за да се прави кампания

По Конституция Народното събрание е законодателен орган и не може да си позволи за повече от две седмици да абдикира от своите задължения

„По Конституция Народното събрание е законодателен орган и не може да си позволи за повече от две седмици да абдикира от своите задължения и да не извършва основната си дейност- и то в период, когато се гледат законите за данъците и бюджета”. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител то ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Чавдар Георгиев по време на гласуването на програмата за работата на НС. Той представи предложение на левицата Народното събрание да не провеждат заседания за времето от 21.09.2015г. до 23.09.2015г.  По думите му вътрешнополитическата и външнополитическата обстановка е такава, че не трябва да се позволява за дълъг период от време да не заседава парламента. По думите му, ако се приеме предложението на левицата, ще има 10 дни в които, който иска да се включи в кампанията ще може да го направи. „Ние от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ считаме, че това напълно достатъчно като период, в който можем да си позволим парламентът да не работи”, заяви депутатът.  
            Чавдар Георгиев се съгласи с предложението народните представители да не ползват служебен транспорт по време на периода, в който няма да работи НС. Той обаче заяви, че не е работа на председателят на НС да ползва служебен транспорт, след като няма да заседава парламента. „Нека като обикновен гражданин се появи в съответния избирателен район и да ползва друг транспорт”, призова Георгиев. Предложението на БСП обаче не бе прието.