За община Минерални бани и ОбС на БСП

Община Минерални бани е разположена в северната част на Източните Родопи.

Минералната вода - най-ценният природен ресурс в общината, е хипертермална (57С) и има уникален химически състав. Тя извира от 14 минерални извора с дебит 1500 л./мин. Курортът е профилиран в лечението на болести на периферните артерии от органичен и функционален тип, вегетативни и диабетни ангиопатии, гинекологични заболявания, болести на опорно-двигателната система, кожни болести и др. Курортът има развита инфраструктура и добра почивна база: хотелски комплекси, почивни станции и частни квартири. Много посещаван през лятото е откритият плувен басейн с олимпийски размери, разположен в централния парк на курорта.

На територията на общината има множество малки шивашки цехове, разположени в различни села и произвеждащи продукция главно на ишлеме. Шие се предимно спално бельо, конфекция и трикотажни изделия. Селското стопанство е ключов отрасъл за община Минерални бани. Основните земеделски култури, отглеждани в общината, са зърнено-фуражните, лозовите насаждения и техническите култури.

Общината разполага с богато историческо наследство. Интерес представляват останките от старинни крепости. Крепостта "Калето" е сравнително най-добре запазената историческа забележителност на територията на курорта. Останки от времето на траките са така наречените "Шарапани". В околността на връх Мечковец и по поречието на река Боровица има множество скални ниши.

 

ОбС на БСП - Минерални бани:

Председател на ОбС на БСП Минерални бани - Пашин Милков Пашинов

Заместник-председател - Кольо Бялков Димитров

Секретар - Въчо Енчев Грозев

Желка Димитрова Хаджиева

Росица Манолова Димитрова

Тенчо Делчев Пасев

Ванчо Тодоров Ванчев

АнкетаВиж всички анкети

Видео

БСП в социалната мрежа

СъбитияВиж всички събития

Документи