За община Свиленград и ОбС на БСП

Община Свиленград е разположена в югоизточната част на Хасковска област. Населението на общината е 25 014 души. Общината е граница на Хасковска област и на България, с две съседни държави - Турция и Гърция. През територията й преминават части от транспортните оси на международен път Е-80 и продължението на Е-85 към Гърция. Железопътната линия София - Пловдив - Свиленград - Истанбул, свързваща България с европейската жп мрежа, е категоризирана като важна магистрална линия, подходяща за комбинирани превози.

Водещи отрасли в общината са промишлеността и селското стопанство, допълвани от търговията и туризма. Водещи са производството на текстил и текстилни изделия, трикотаж, производство на малки машини и оборудване, дървообработване, производство на целулоза, хартия, хартиени изделия и полиграфически продукти. Традициите в земеделието са свързани с отглеждането на пшеница, ечемик, слънчоглед, ябълки и бадеми. Условията в района са подходящи и за производство на памук и грозде.

Има можество архитектурно-исторически паметници. Интерес представляват тракийската гробница и крепостта край с. Мезек, средновековният български некропол в Свиленград, скалните църкви при селата Михалич и Маточина, средновековната крепост в местността Калето.

БСП в община Свиленград:

Изпълнително бюро на БСП-Свиленград

Христо Димитров Щерев – председател на ОбС на БСП

Никола Илиев Динков – зам. председател на БСП „Местна политика”

Георги Вангелов Илиев    –  зам. председател на БСП „Партийна дейност”

Членове:

Недялка Краева Георгиева – говорител

Надежда Иванова Янакиева

Северина Величкова Методиева

Веселина Димитрова Павлова

Иван Георгиев Маринов

Румен Милков Милчев – председател на МО в БСП

За информация за дейността на ОбС на БСП Свиленград: 

http://bsp-svilengrad.info/ ; https://www.facebook.com/bsp.svilengrad 

Инж. Георги Манолов - кмет на община Свиленград. Явява се като независима кандидатура, подкрепена от БСП.

Роден на 18.04.1959 г. в Свиленград. С пълно отличие и златен медал завършва средното си образование в СОУ “Д-р П. Берон" през 1977 г. Висшето си образование - специалност “Промишлено и жилищно строителство”, завършва също с отличие през 1984 г. във ВИАС - София. Същата година започва трудов стаж в родния си град като технически ръководител на обекти към СМК - Хасково. От 1986 до 1989 г. е последователно - зав. отдел, секретар и първи секретар на ОбК на ДКМС. От 1989 до 1992 г. е зам. директор по производствената дейност в СМК - Хасково, поделение Свиленград. До 1999 г. е управител на валутен магазин към “Трансимпекс” - София. През 1999 г. създава и ръководи успешно собствен бизнес - фирма за търговия и производство на строителни материали “ДЕК-1” ООД.

Семейно положение: женен от 1985 г. Съпругата - Елена Стоянова Манолова се занимава с частен бизнес. Двамата имат син - Стоян Георгиев Манолов, завършил с отличие компютърни технологии в САЩ и в момента работи в голяма международна фирма в София.

Безпартиен. Член на Ротари клуб - Свиленград. Носител на юбилейния златен медал "160 години от рождението на Капитан Петко Войвода" на Съюза на тракийските дружества в България. Удостоен с диплом от Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, за дейността му за развитие на сътрудничеството между България и Русия.
За приноса му в развитието на културния живот на страната и неоценимата му помощ при основаването на българско читалище в Одрин Георги Манолов е отличен с годишната награда на министъра на културата “Златен ритон” за 2009 година.

тел.:0379 / 74 302

АнкетаВиж всички анкети

Видео

БСП в социалната мрежа

СъбитияВиж всички събития

Документи