За община Свиленград и ОбС на БСП

Община Свиленград е разположена в югоизточната част на Хасковска област. Населението на общината е 25 014 души. Общината е граница на Хасковска област и на България, с две съседни държави - Турция и Гърция. През територията й преминават части от транспортните оси на международен път Е-80 и продължението на Е-85 към Гърция. Железопътната линия София - Пловдив - Свиленград - Истанбул, свързваща България с европейската жп мрежа, е категоризирана като важна магистрална линия, подходяща за комбинирани превози.

Водещи отрасли в общината са промишлеността и селското стопанство, допълвани от търговията и туризма. Водещи са производството на текстил и текстилни изделия, трикотаж, производство на малки машини и оборудване, дървообработване, производство на целулоза, хартия, хартиени изделия и полиграфически продукти. Традициите в земеделието са свързани с отглеждането на пшеница, ечемик, слънчоглед, ябълки и бадеми. Условията в района са подходящи и за производство на памук и грозде.

Има можество архитектурно-исторически паметници. Интерес представляват тракийската гробница и крепостта край с. Мезек, средновековният български некропол в Свиленград, скалните църкви при селата Михалич и Маточина, средновековната крепост в местността Калето.

БСП в община Свиленград:

Изпълнително бюро на БСП-Свиленград

Стамо Димитров – председател на ОбС на БСП

Надежда Иванова Янакиева- секретар - касиер

Членове:

Георги Вангелов Илиев

Златан Атанасов Златанов

Златомир Димитров Костадинов

Карчо Куртев Челебиев

Костадин Георгиев Кундурджиев

Михаил Димов Милев

Недка Димитрова Щерева

Никола Илиев Динков

Никола Димитров Христов

Павел Благоев Лилянов

Румен Милков Милчев

Стамо Димитров Димитров

Христо Димитров Щерев

http://bsp-svilengrad.info/ ; https://www.facebook.com/bsp.svilengrad 

Инж. Георги Манолов - кмет на община Свиленград. Явява се като независима кандидатура, подкрепена от БСП.

Роден на 18.04.1959 г. в Свиленград. С пълно отличие и златен медал завършва средното си образование в СОУ “Д-р П. Берон" през 1977 г. Висшето си образование - специалност “Промишлено и жилищно строителство”, завършва също с отличие през 1984 г. във ВИАС - София. Същата година започва трудов стаж в родния си град като технически ръководител на обекти към СМК - Хасково. От 1986 до 1989 г. е последователно - зав. отдел, секретар и първи секретар на ОбК на ДКМС. От 1989 до 1992 г. е зам. директор по производствената дейност в СМК - Хасково, поделение Свиленград. До 1999 г. е управител на валутен магазин към “Трансимпекс” - София. През 1999 г. създава и ръководи успешно собствен бизнес - фирма за търговия и производство на строителни материали “ДЕК-1” ООД.

Семейно положение: женен от 1985 г. Съпругата - Елена Стоянова Манолова се занимава с частен бизнес. Двамата имат син - Стоян Георгиев Манолов, завършил с отличие компютърни технологии в САЩ и в момента работи в голяма международна фирма в София.

Безпартиен. Член на Ротари клуб - Свиленград. Носител на юбилейния златен медал "160 години от рождението на Капитан Петко Войвода" на Съюза на тракийските дружества в България. Удостоен с диплом от Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, за дейността му за развитие на сътрудничеството между България и Русия.
За приноса му в развитието на културния живот на страната и неоценимата му помощ при основаването на българско читалище в Одрин Георги Манолов е отличен с годишната награда на министъра на културата “Златен ритон” за 2009 година.

тел.:0379 / 74 302

АнкетаВиж всички анкети

Видео

БСП в социалната мрежа

СъбитияВиж всички събития

Документи