Елена Йончева: Новата политика на „БСП за България” е единственият изход за промяна

Мар 08, 2017 ХАСКОВО Новини БСП 0 1642

Строителството на оградата не е завършено, слабата охрана и зелената граница са причината за продължаващият трафик на хора

Срещата на Елена Йончева с гражданите на Харманли се състоя в Културния  център на града. Коалиция „БСП за България” няма да допусне строителството в Хасково но 4-ти бежански лагер. В препълнената конферентна зала беше поставено началото на един нов етап в предизборната надпревара в регион Хасково. След увода и представянето на кандидатите за народни представители от председателя на БСП Михаил Лисков, започна пламенен, предизборен дебат относно грешките, очакванията, надеждите и най-вече промяната,  като основен слоган на предизборната кампания - промяната на всяка цена и за всички слоеве от населението на страната. Една от основните  разисквани теми естествено беше за бежанския лагер на територията на Харманли и бъдещата държавна и общинска политика по този въпрос. Бяха разглеждани възможностите за пренасочване и недопускане разполагането на още бежански лагери на територията на област Хасково.

Журналистът Елена Йончева, която е посетила най-горещите точки на света, сподели своите опасения, че намира някои аналогии в протичането на бежанската криза, която е следствие на политиката на предишното правителство. Строителството на оградата не е завършено, слабата охрана и зелената граница са причината за продължаващият трафик на хора, според нея. „Новата политика на „БСП за България” е единственият изход за промяна”, категорична е Йончева.