Маджарово към Елена Йончева: Държавата нехае за малките населени места

Мар 18, 2017 ХАСКОВО Новини БСП 0 1320

Меричлери към Елена Йончева: Държавата е абдикирала от нашите проблеми

Водачът на листата на „БСП за България” в Хасково Елена Йончева се срещна с жители на Симеоновград и Маджарово. Тя представи на гражданите на Симеоновград листата с кандидати за народни представители. Отново заваляха обичайните въпроси за ниски доходи и трайна безработица.

На срещата бяха поставени въпросите за липса на охрана по българската граница, липсата на компетентни здравни грижи. В общината има само едно училище, а в Маджарово дори няма аптека. „Потресаващ е фактът, че младите са принудени да заминат за чужбина. Държавата нехае за тези отдалечени гранични райони”, заявиха хората. Те попитаха- като няма пари за здраве, за пътища, за детски надбавки, как има пари за построяване на стадион за два милиона лева: „Кой се облагодетелства с пари от тази безумна спортна площадка, която не се ползва от никой ".

Меричлери към Елена Йончева: Държавата е абдикирала от нашите проблеми

На среща с местната общественост в с. Меричлери присъствалите споделиха с Елена Йончева, че са загубили близки, съседи и приятели от натравяне и ракови заболявания. Причината според тях е токсичната вода, която консумират местните хора. Обществеността класифицира този факт като геноцид, а Елена Йончева подкрепи хората, като обеща съдействие. „Въпросът е неотложен, а държавата абдикира от проблема”, заяви тя. Хората споделиха, че при порои се страхуват да пускат децата си навън. Дори елементарното движение с обикновенни автомобили е почти невъзможно.