Корнелия Нинова: Целостта на България или въгледобивът в Арктика. Това е изборът днес

Мар 18, 2017 ХАСКОВО Новини БСП 0 1768

Ние сме за първото, а Борисов - за второто

„Най-важният въпрос днес е за суверенитета  и териториалната цялост на България,  и сигурността на нейните граждани. Днес турският външен министър казва: Османски шут на Европа. Какво се случва в този момент у нас? Лидери на партии и политици са неадекватни на ситуацията”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в Хасково и добави: „Г-н Борисов в първите дни на случващото се мълчеше. След това плахо каза: Да не агресираме тона към Турция, а днес се е загрижил за въгледобива в Арктика. Обвинил евродепутатите от БСП, че са гласували против добива на въглища в Арктика. Чували ли сте нещо по – неадекватно? Наистина ли е абсолютно неадекватен на ситуацията, или е тежко зависим”, заяви Корнелия Нинова. „Питам ви от Хасково, г-н Борисов, поехте ли ангажименти към Ердоган? Обвързан ли сте с ДОСТ, за да ви подкрепи първо на президентските избори, а в следващия парламент да са ваш партньор?” Лидерът на БСП отправи призив и към служебния министър-председател Огнян Герджиков да не допуска чужда държава да се меси във вътрешните дела на България. " Не спирайте дотук, г-н премиер, а продължете с действия!” - призова Корнелия Нинова и отново поиска от него да спре концесията на летище София на турска фирма – „Защото това е стратегически обект за България и не може да допуснем турска фирма да я вземе.” Председателят на левицата апелира към премиера да отмени и Постановление 208 на МС, даващо възможност  да бъдат заселвани бежанци на българска територия. Нинова призова Герджиков да дойде в Хасково и да провери границата, за да се увери, че е разграден двор.

„Няма нищо по-страшно от демографската катастрофа в България. До десетилетия ще изчезнем като народ, ако   изберете политици, а не държавници", каза още тя. "Когато ние казахме, че искаме 8 милиона българи и нито един под прага на бедност, нашите опоненти се изсмяха. До там им стига мисленето – до четири години власт и кражби. Днес турският външен министър е призовал техните граждани – раждайте по пет деца, защото това е начинът да превземем Европа. И никой не се смее”, категорична бе Корнелия Нинова.

Елена Йончева: Нека възстановим границата между добро и зло

„Нека възстановим границата между добро и зло, между справедливост и неправда, нека върнем думите на своето място. Нека покажем, че България значи много за нас”, каза водачът на хасковската листа на „БСП за България”, журналистът Елена Йончева. Тя се обърна към хората с думите:" Изправени сме пред избор-дали да се увеличава армията от бедни,ровещи в кофите за боклук, пред избор- дали повече хора ще живеят под прага на бедност. Днес България е изправена пред избора-дали да я има, или да я няма.” Йончева беше категорична, че границата с Турция не се охранява. „Коя е тази държава, която не може да опази своята граница? В Хасковска област границата с Турция е 47 километра, 12 от които не са построени.”  Тя се обърна към гражданите на Хасково с думите:"От всички нас зависи, утре родината ни да я има."