Йончева в Димитровград: Борисов хвърли България в кьошето на Европейския съюз

Май 02, 2019 ХАСКОВО Новини Избори 0 1556

Деница Златева: Изключително важно е да развиваме българската икономика

Днес г-н Борисов отрече, че той и политиката, която води, ще доведе до излизане на България от Европейския съюз. Борисов хвърли България в кьошето на Европейския съюз и е на път да изкара България от Европа. Това заяви водачът на листата на БСП за Европейските избори Елена Йончева в Димитровград след среща с ръководството на Неохим. Тя посочи, че България не е приета в Шенген именно заради корупцията. Йончева цитира доклада на ЕС, в който се казва, че две трети от сигналите за корупция на видни политически личности не се разследват от българските специализирани органи. Корупцията в България възлиза на 11 млрд. евро всяка година огромна сума, която може да бъде инвестирана в заплати, пенсии, в икономика с висока придадена стойност, коментира тя.

В България 40 процента живеят на границата на бедността и социалното изключване. И по тази тема сме извън Европейския съюз, категорична бе Йончева. В енергетиката Германия строи Северен поток 2, а Борисов даде кранчето на газта на нашия южен съсед Турция. Йончева добави още, че обезлюдяването на селата и на България е съществен проблем. В община Димитровград, където има 26 села, 4 училища са почти пред затваряне. Всеки млад човек между 20 и 39-годишна възраст напуска България поради липса на перспектива, констатира Йончева.

Кандидатът за евродепутат Деница Златева коментира срещата им с ръководството на Неохим, един от най-големите работодатели в областта: Бяхме запознати с трудностите на предприятието. Изключително важно е да развиваме българската икономика. Златева отбеляза, че по време на срещата кандидатите за евродепутати са поели ангажимента да намерят механизми, за да се подпомогне фирмата. Да се възползваме от възможностите на ЕС за подпомагане на химически предприятия, коментира Йончева.

По време на посещението си в Неохим Йончева и Златева разговаряха със синдикатите към предприятието и посетиха два цеха за производство на амоняк и азотна киселина.