Велизар Енчев: Най-важната задача пред ЕП е да се въведе европейска минимална заплата

Май 10, 2019 ХАСКОВО Новини Избори 0 1494

10.05.2019

„Всички трябва да се обединим и да изчистим шайката на ГЕРБ, като гласуваме с бюлетина № 18 на евроизборите, на 26 май“, заяви в Тополовград кандидатът за Европейския парламент от листата на „БСП за България“ Велизар Енчев. Той сподели пред хората в читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1894“, че дори и хора с различни политически предпочитания, отвратени от сегашното управление, ще гласуват за БСП. Жителите на Тополовград поставиха пред Велизар Енчев наболели за тях въпроси- те заявиха, че в 21 век се чувстват дискриминирани в родината си по отношение на здравеопазването, правото на труд и заради невъзможността да имат нормални пътища. Присъстващите в залата отбелязаха, че искат справедливост сега, какъвто е и слоганът на левицата за евроизборите. „Ние, 18-годишните, сме с № 18 в интегралната бюлетина на Европейските избори“, заявиха пред Велизар Енчев младежи, които навършват пълнолетие дни преди изборите на 26 май.

По-късно кандидатът за евродепутат от левицата се срещна с избиратели в град Любимец. На срещата Енчев сподели своите виждания за Европейските избори и визията на БСП за Европа. „Една от най-важните задачи пред нашите представители в Европейския парламент трябва да е въвеждане на европейска минимална заплата , която да е над линията на бедност за страната“, изрази мнение той. „Неслучайно в цяла Европа има масови протести, които поставят на преден план искания за социални промени. В много от страните печелят партии, които имат силно леви убеждения. Това е знак за цялостната политика, която трябва да се води на европейско ниво“, каза Велизар Енчев. Един от акцентите на срещата бе проверката, която предстои за изразходването на европейските средства за магистралите – „поредно доказателство за злоупотреби от настоящата власт“, по думите на кандидата за депутат в Европейския парламент.

След това срещите на Велизар Енчев с избиратели продължиха в Симеоновград, където отново бе дискутирана темата с достойното заплащане и пенсиите на българите, високата безработица и двойния стандарт при храните.