БСП - Хасково откри предизборната си кампания заедно с жителите на общината

Сеп 28, 2019 ХАСКОВО Новини Избори 0 961

28.09.2019

Коалиция „БСП за България“ в Хасково откри предизборната си кампания за местния вот на 27 октомври. Събитието се състоя пред художествена галерия „Форум“.
„За мен е чест и отговорност да бъда кандидат за кмет на община Хасково, заяви кандидатът за кмет Коста Стоев. "Хасково, обичам те" е моят девиз и това не е емоционален израз, а клетва пред  гражданите на Хасково”, подчерта Стоев. Той отбеляза, че ще работи за решаването на основните проблеми на общината – ниските доходи, лошото качество на водата и водопроводната мрежа, бездомните кучета и разбитите улици, високите местни данъци и забравените села. Стоев подчерта, че предвижда създаване на нова Северна индустриална зона между Хасково и Димитровград, включване на летище Узунджово, намаление и освобождаване на инвеститорите от местни данъци и такси.
„За съжаление у нас за политиката се говори като за битка, за борба, за бой”. Това каза в Хасково народният представител и член на ИБ на БСП Крум Зарков. По думите му някои хора се опитват да ни кажат, че изборите нямат значение, че някой друг вече се е разбрал кой ще е следващият кмет на Хасково. „Те грешат. Защото истината, е че зад Коста Стоев ще застанат не само БСП-Хасково единни, не само НС на БСП, не само ИБ и  парламентарната група на БСП, но и всеки свободомислещ гражданин, който не се е отказал от мисълта, че родният му град и утре ще бъде място за живеене”, посочи Крум Зарков.  Той благодари за смелостта на кандитатите да се изправят  срещу една вредна система. Зарков посочи, че Коста Стоев, с честен и здрав екип в общинския съвет, ще направи много за Хасково. „Но преди това те имат нужда от вас, помогнете им”, призова гражданите Крум Зарков.

„Днес политиката е превърната в средство, чрез което някои икономически кръгове целят реализирането на определени корпоративни интереси, а не трябва да е така. Тя трябва да е средство за създаване на достоен живот на жителите на нашия град”. Това заяви председателят на общинската организация на социалистите в Хасково и кандидат за общински съветник Камен Тодоров. Той отправи призив към гражданите: „Бъдете заедно с нас през следващия месец, за да се случи промяната в Хасково“. 

„Приоритет за коалицията в града ще бъдат младите хора, намаляването на данъчната тежест за осигурени семейства с три деца, увеличаване на еднократната помощ за новородено”, подчерта Богдан Кирилов, член на ИБ на МО към БСП и номер 3 в листата на общинските съветници.На откриването присъстваха още зам.-председателят на БСП Деница Златева, народните представители Смиляна Нитова, Виолета Желева, председателят на областния съвет на БСП Емилия Масларова, симпатизанти и граждани.