Коста Стоев : Подкрепата за творците и културата на Хасково ще бъде сред моите приоритети

Окт 19, 2019 ХАСКОВО Новини Избори 0 1693

19.10.2019

Хасково е един от малкото областни градове, в които от години няма Културен дом. Този проблем изтъкнаха представители на различни сфери от културата в града на среща с кандидата за кмет на Хасково от "БСП за България" Коста Стоев и кандидати за общински съветници от листата на левицата.  

Представителите на културата засегнаха и още наболели проблеми. Сред тях е липсата на масов спорт при младите, запуснатите военни имоти, които не се облагородиха от общината, паметникът на 10-ти Родопски полк в центъра на града, потънал в треви и мръсотия, изоставеният хирургически блок.

"Общината ще подпомага финансово читалищата и клубовете, за да се запазят традициите и обичаите тук и това е залегнало в предизборната ни платформа", каза Коста Стоев.  По въпроса с масовия спорт той обясни, че има идея общината да поеме заплатите на треньорите, за да може спортът за децата да бъде по-достъпен. От „БСП за България“ категорично сме решили, че мероприятията от културния календар на общината и най-вече за празника на Хасково ще се правят от местни творци и изпълнители, коментира Стоев.  

"Една от първите идеи, които ще поставим на следващия общински съвет ще бъде изграждането на специални места за поставянето на книги за четене на Кенана", обяви председателят на БСП в Хасково и кандидат за общински съветник Камен Тодоров. Той обясни, че досега са събрани около 200 книги на различни автори. "Целта ни е младите хора да се върнат отново към четенето и да ги откъснем от телефоните", допълни той.