Общински съветници от БСП с дарение за борбата с коронавирус

Май 31, 2020 ХАСКОВО Новини БСП 0 1415

31.05.2020

"Солидарност и човечност са основни качества, които ни изграждат като общество и те са толкова ценни, особено по време на кризисни ситуации". Това споделиха общинските съветници в Хасково Виктор Годжов и Маргарита Маркова от групата на коалиция "БСП за България", които дариха 4000 хиляди лeвa в подкрепа на борбата с разпространението на пандемията от COVID-19.

БСП застана зад идеята за необходимостта от масово тестване на българските граждани, като заедно с това изрази загриженост за безопасността на хората, призвани да се грижат за нашето здраве.

С дарената сума са закупени тестове за изследване на наличието на коронавирус. В резултат, досега в клиничната лаборатория д-р Мина Делчева е изследвала 83 души- лекари и медицински персонал от ДКЦ-1 и МБАЛ-Хасково. Всички проби са дали отрицателен резултат.

„В условията на пандемията от коронавирус, променила света, все по-често напомняме за хигиенните мерки, които предпазват хората от заразяване, както и за общите грижи за здравето, повишаващи устойчивостта на организма“, каза  д-р Мина Делчева.

„Пролетта е в разгара си, а за да й се наслаждаваме, трябва да сме здрави. Важно е да сме информирани, за да избегнем някои рискове за здравето и да засилим организма по естествени начини. Това се постига чрез здравословен живот“, допълни д-р Делчева. „Правилното хранене, избягването на отрицателни емоции и зареждането с добро настроение са много важни за цялостното здраве. Така ще се  справим с предизвикателството, което всяка вирусна епидемия отправя към човечеството“, отбеляза още д-р Делчева.

Дарителите, подкрепили хасковските медици, както и всички общински съветници от групата на БСП не подценяват опасността от заразяване и в условията на по-леки мерки, призовават своите съграждани да бъдат отговорни в интерес на най-голямото богатство - здравето.