Цветен празник на буквите за децата от помощно училище-интернат „Д-р Петър Берон“ в Хасково

25.05.2021

Общинският съветник от БСП-Хасково Виктор Годжов зарадва учители и ученици с постоянна арт-инсталация в помощното училище-интернат „Д-р Петър Берон“ в града.

Стълбищното пространство в училището грейна с разноцветни стъпала, на всяко от които е изписан съответния цвят. Това е поредният жест на милосърдие към децата от училището.

При нас нагледните материали са много важни, и е изключително полезно за децата визуално да възприемат цветовете, коментира директорът на училището Кристина Количева. Тя добави, че приветства всяка подобна инициатива и всеки, който иска може да се отзове. В училището се обучават общо 88 деца от Хасково и Димитровград. Тази година в училище „Д-р Петър Берон“ ще имат и абитуриенти, а празненството ще е през юни.

В началото на пандемичната обстановка, когато бе въведено дистанционното обучение, социалистите от Хасково бързо се организираха и помогнаха на деца и учители, като дариха смарт устройства, за да имат всички равен достъп до учебните занятия.

Припомняме, че дни преди Възкресение Христово те отново зарадваха децата от помощно училище-интернат „Д-р Петър Берон“ с пакети лакомства, козунаци и боядисани яйца.