БСП иска изслушване на новия шеф на ВиК – Хасково в общинския съвет

14.09.2021

Общинските съветници от БСП в Хасково ще поискат председателят на местния парламент Таня Захариева да покани за изслушване новия управител на ВиК – Хасково Борис Бусаров.

Днес той е бил поканен от общинския съветник от БСП Камен Тодоров на работна среща в зала „Хасково“. По неговите думи Бусаров е изразил съгласие за дискусия, но в крайна сметка не се появи на срещата. Тодоров заяви, че е искал срещата да стане публично пред медиите. В залата бяха останалите съветници от партията.

Според Тодоров не е нормално две седмици новият управител да няма никаква публична изява. Съветникът каза, че иска да попита каква е визията му за управление, какъв му е краткосрочният и дългосрочен план за работа, предстои ли режим на водата, запознат ли е с инфраструктурата, какви са трудовите възнаграждения и щатното разписание във ВиК. Тодоров посочи, че по едни и същи улици в Хасково ежедневно има аварии, като „Одрин“, „Булаир“ и булевард „Съединение“, като загубите са над 5 млн. кубически метра или 17 млн. лв.

Камен Тодоров припомни, че общинският съвет прие декларация срещу новия бизнес план, който предвижда поскъпване на водата. Той посочи, че следващата стъпка е да се поиска намаляване на цената.