Коалиция „БСП за България”, 29 МИР Хасково: Нужен е сериозен контрол и защита на жителите в населените места със засилен мигрантски натиск

Окт 27, 2021 ХАСКОВО Новини Избори 0 514

27.10.2021 г.

За по-сериозен контрол върху вече пребиваващите мигранти се обявиха кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП за България”, 29 МИР. Хасково и областта са изключително важни за цяла България. От региона зависи безопасността и сигурността на българските и европейските граждани, споделиха от листата на Коалиция „БСП за България” по време на  конференцията „Миграционният поток: ролята на институциите и на обществото“, организиран от евродепутата Цветелина Пенкова. Форумът откри вицепрезидентът Илияна Йотова, която беше на обиколка в Хасковски избирателен район.

Неслучайно провеждаме тази конференция в Хасково – заради своя трансграничен характер. Хасковска област е важна не само за сигурността на българските граждани, а и на европейските. България не трябва да приема новото предложение на ЕК идентифицирането на мигрантите и бежанците да се случва на европейска територия, а не в страната, която пресичат, за да стигнат до Европа”, заяви Йотова.

Участници във форума от Коалиция „БСП за България” бяха водачът на листата за Хасково Владимир Маринов, вторият в листата Виктор Годжов, кандидатът на четвърто място Владимир Бамбалов и петия в листата Георги Бекяров.

България е външна граница на ЕС. Регионът на Хасково е единствената област в страната, която има две граници и най-натоварената е тази с Турция,  а в същото време защитното съоръжение там е компрометирано. Когато отговорността към миграцията е по-голяма, солидарността също трябва да е по-голяма - държавата ни трябва да получава повече финансова, техническа и експертна помощ от ЕС. Нашата страна трябва да помисли и за кадровото обезпечение на системата”, коментира водачът на листата от Коалиция „БСП за България” за 29 МИР Владимир Маринов и призова за засилване на контрола в приемателните центрове от отворен тип в региона, за да се гарантира спокойствието и сигурността на гражданите.

 По думите му една от първостепенните задачи на 47-мия Парламент трябва да бъде кризата с мигрантите.

„България не може да се справи сама, европейските институции трябва да работят в единство и проява на солидарност”, коментира още той.

От своя страна вицепрезидентът и кандидат за втори мандат Илияна Йотова обеща, че още тази седмица ще коментира с вътрешния министър Бойко Рашков ревизия на контрола в миграционните центрове на територията на Хасковска област.

Илияна Йотова, заедно с водача на листата на Коалиция „БСП за България” Владимир Маринов, втория в листата Виктор Годжов и кандидатите за народни представители се срещнаха с членове и симпатизанти в Хасково и Любимец.

„ Аз съм тук пред вас, за ви кажа, че ние сме заедно и продължаваме напред. Благодаря на БСП, на ПП АБВ, че застанаха зад нас. Ще се опитат да вбият клин в тези отношения, да всеят съмнения и спекулации. Не се поддавайте! Ние сме заедно и продължаваме напред! България има нужда от смели хора, мъже и жени, които знаят и могат да поемат отговорност, които не се интересуват само от собственото си житие, битие и рейтинги, а могат да бъдат отговорни за всички българи”, каза пред хората Илияна Йотова.

Част от обиколката на Илияна Йотова, водача на листата на Коалиция „БСП за България” Владимир Маринов и втория в листата Виктор Годжов беше и посещение на  семейната ферма за биопродукти в село Горно поле, община Маджарово.