Първа приемна на депутата Владимир Маринов в Хасковски избирателен район

Заедно с граждани на Свиленград и Любимец обсъдиха проблемите на двете общини

Проблемите във ВИК сектора, лошата инфраструктура, обезлюдяването и приоритетите на държавата  в развитието в секторите земеделие и култура  бяха част от темите, които граждани поставиха на първата приемна на народния представител от КП „БСП за България” Владимир Маринов. Срещите с избиратели започнаха от  Свиленград и Любимец, където Маринов успя да разговаря  с  жители на двете общини, които пожелаха да споделят въпросите, които ги вълнуват.

Вярвам, че основна част от работата на всеки народен представител е свързана със срещи по места, където да чуят проблемите на хората , а всички сигнали да бъдат насочени към съответните институции за решаването им”, коментира Владимир Маринов и каза, че жителите могат да го търсят по всички въпроси, които ги вълнуват . Той получи и конкретни сигнали за нередности в дейността на институциите, както и подобряване на нормативната уредба. Още през март ще бъде организиран и голям форум , на който земеделци от региона ще имат възможност да коментират, заедно с Маринов и неговите съветници мерките, които трябва да бъдат взети в подкрепа на родните производители и преработватели.

Той коментира, че по негова инициатива вече е започнала активна работа с колегите му  от Хасковски избирателен район. След общинското ръководство в  Димитровград, поредната среща беше в Свиленград. В разговорите участваха Лозко Лозев от „Продължаваме промяната”, Георги Станков от ГЕРБ-СДС,  Мюмюн Мюмюн и Сезгин Мехмед от ДПС . Рискът от неизпълнение на договорите за строителните обекти на общината поради инфлацията и затрудненията на строителните фирми, лошото качество на питейната вода и нуждата от пречиствателна станция, както и нуждата от спешен ремонт на републиканската пътна мрежа – пътя за село Маточина и отсечката Студена – Радовец, са проблемите, които постави на вниманието кметът арх. Карчев. Той изложи и една идея – да се създаде транспортна връзка между ГКПП „Капитан Андреево” и ГКПП „Лесово” през село Радовец, където разстоянието е само 8 км, с изграждането на мост на река Тунджа. Отбеляза и планирането на ВиК инфраструктура в района на село Капитан Андреево, където има големи инвестиционни обекти.

„Имаме  пълно единомислие и гарант, че говорим за приоритети и политики, които ще се осъществят, за да решим проблемите на хората в региона и да подобрим начина им на живот. Ще работя с всички кметове, благодаря на общинските съвети от БСП , които познават в детайли и задълбочено местните проблеми. Не трябва от София нещо да се спуска, а да се работи с хората по места”, каза още Маринов.