Смиляна Нитова: БСП за 7 месеца увеличихме пенсиите повече, отколкото Борисов за 12 години

Сеп 09, 2022 ХАСКОВО Новини Избори 0 1534

България постигна най-висок икономически растеж в ЕС, когато Корнелия Нинова беше министър на икономиката и индустрията

„В 7-месечния период, в който работих с моя екип показахме, че държавата може да бъде добър стопанин. Цифрите са мерило за нашата работа. Когато встъпихме февруари месец като ръководен състав на ДКК, което има 16 дъщерни дружестваq заварихме незавидно финансово състояние. Само за 6-7 месеца, в които бях изпълнителен директор, оставихме 147 млн. лв. оборотни средства, платихме 21 млн. дивиденти, платихме предсрочно 12 млн. по големия кредит с ББР. Платихме и 7,250 млн. по вътрешния кредит на „Ел Би Булгарикум“ за закупуване на машини за производство и оставихме 46 млн. лв. касова наличност. Това е резултатът от нашата работа.“ Това заяви водачът листата на „БСП за България“ в 29 МИР Хасково Смиляна Нитова от ефира на БСТВ.

„Увеличихме и заплатите на работещите, както и ваучерите от 80 на 200 лева. Когато Корнелия Нинова беше министър на икономиката и индустрията – България постигна най-висок икономически ръст в целия ЕС, а именно 21%. И също така сме на четвърто място в ЕС по ръст на БВП. А в момента се поднасят лъжливи новини, които целят да дискредитират както председателя, така и самата партия. Но смятам, че българите сме разумен народ“, коментира Нитова за високите икономически показатели на България.

По думите й БСП е била социалният стълб в правителството, и чрез своята последователност в позициите, левицата се е превърнала в желан партньор.

Водачът на листата в Хасково допълни още, че за 12 години Борисов е увеличил пенсиите със 162 лева, а БСП само за 7 месеца управление – със 167. „Трябва да се надгражда постигнатото във всички области. Ето няколко неща от програмата ни, които са показателни и с грижа за младите хора и семейства и пенсионерите. Например увеличение на помощта на държавата за учениците от 1 и 8 клас на 350 лева. Увеличение на минималната работна заплата – да стане 850 лева. Също така да освободим от данък младите работещи до 26 годишна възраст. Сумата, която се плаща при раждане на 1-во дете – 500 лева, на 2-ро – 1000 и за 3-то 1500 лева“, категорична бе Смиляна Нитова по отношение на социалните мерки и предложения на социалистическата партия.

Тя посочи и някои от основните проблеми в Хасково, като остарялата ВИК мрежа, което води до над 60% течове, това го плащаме гражданите. „Част от местните данъци и такси, които се събират от гражданите – трябва по-голяма част да остават в общините и в БСП сме се обединили това да са около 10%. Трябва да има стабилност в общините, за да могат да създават условия на гражданите. Липсват и инвестиции, което кара младите хора да напускат и да търсят реализация в чужбина“, допълни социалистът.

В заключение Смиляна Нитова призова хората да гласуват с разум на 2 октомври и да изберат правилните политици, които мислят за гражданите.