Смиляна Нитова: БСП е единствената партия, която има 10 мерки за първите 100 дни управление

Сеп 28, 2022 ХАСКОВО Новини Избори 0 1127

28.09.2022 г.

„Заедно с листата посетихме всички общини в областта и се срещнахме с много хора. От видяното по време на кампанията вярвам, че „БСП за България“ ще постигне един добър резултат. Ние сме гаранция за стабилно правителство и провеждане на социална политика.“ Това заяви водачът на „БСП за България“ в Хасково Смиляна Нитова по БСТВ.

„Политиките на предстоящото редовно правителство трябва да бъдат насочени предимно в социалната сфера. Ние сме единствената политическа сила, която е предложила 10 мерки за първите 100 дни на управление. Изчислили сме, че за увеличението на пенсиите са необходими 1.5 млрд. лева. А за новите самолети 2 милиарда – това е крайно ненужно в настоящата ситуация. Нашите политики трябва да бъдат насочени най-вече към българските граждани, за да преодолеем кризата“, обобщи Нитова за приоритетите пред страната ни и посочи, че следващо правителство без участието на социалистите е невъзможно.

По думите й почти не са останали кадри на БСП в структурите на държавата. „Примерно в ДКК за кратък период постигнахме много добър финансов резултат. И въпреки всичко бяхме отстранени и ни заместиха с хора, които не знам докъде ще доведат компанията. Те сега се занимават предимно с уволнения. Основната задача на всяко служебно правителство е да организира и проведе честни избори. Обаче нашето явно си е поставило един по-дълъг хоризонт. Те говорят за нашето вкарване в Еврозоната, но това трябва да стане 2024 година“, категорична е тя.

Нитова коментира, че БСП е против всяка война и според социалистите в дипломацията е решението на всички международни проблеми.

„Много от проблемите в общините се мултиплицират. Трябва да се работи в посока региона да придобие промишлен облик и с това да се създаде работа и поминък за хората. Хората трябва да излязат и да гласуват, защото те го правят за себе си и своето бъдеще“, каза в заключение Смиляна Нитова.