БСП-Хасково: Цената на водата в областта трябва да бъде 2.28 лв.

Социалистите сезираха прокуратурата с въпроса относно цената на водата

От БСП-Хасково определят като унижение към всички нас решението на КЕВР за повишаването на цената на водата в област Хасково, която от 01.11.2022 г. е 4,76 лв. за кубик.

„Загубите на вода според ВиК са над 52%, което означава, че при цена от 4,76 лв., по хасковските улици изтичат над 40 млн.лв. годишно, които ние заплащаме. Не ни се предлагат нито подобрение на инфраструктурата, нито по-добри условия като потребители. Предлага ни се нова порция унижение с по-висока цена“, заяви общинският председател на БСП-Хасково Камен Тодоров.

По думите на социалистите кметът и ръководството на Общински съвет-Хасково са абдикирали от проблемите на хората. „Вече 7-ми ден виждаме бездействие от страна на всички институции и политици, които управляват общината и областта относно този проблем, който е от години. Първо, забраниха водата, защото е с негодно качество за битово-питейни нужди. После ни я продаваха, въпреки забраната и лошото й качество. Накрая я увеличават с размери, които достигнаха пълен абсурд в новата не само българска, но и европейска история.“

„Днес, ние от БСП-Хасково сезирахме Върховна административна прокуратура, Софийска градска прокуратура и Хасковска окръжна прокуратура с въпроса относно цената на водата. Изложихме всички мотиви в своя сигнал до тях, които са нужни, за да стопираме този обир с повишаването на цената. Надяваме се, че прокуратурата ще се намеси и ще протестира решението на КЕВР“, посочиха социалистите от областта.