БСП-Хасково търси отговори относно търг за доставка на горива за местната община за над 2 млн. лв.

14.06.2023 г.

БСП-Хасково ще зададе официални въпроси и ще търси техните отговори по повод търг за доставка на горива, който местната община е обявила. Това съобщи на пресконференция в Хасково общинският председател на БСП Камен Тодоров. Той и заместникът му Ина Вескова и секретарят Богдан Кирилов изразиха позиция, че около търга на прогнозна стойност 2,215 млн. лева има притеснителни обстоятелства.

„На първо място, търгът е обявен с продължителност по-малко от два дни и по-малко от 12 работни часа - време, през което заинтересованите страни трябва да извършат много по обем работа“, обясни Тодоров.

Той допусна, че от това могат да се възползват лица с предварителна информация. Тодоров смята още, че нищо не налага спешност в организирането на търга. Освен това, по негови думи, става дума за период от 48 месеца, при положение че мандатът на сегашното ръководство изтича наесен.

Според секретаря Кирилов, който се позова на вътрешен анализ, при най-ниска прогнозна цена, заявеното количество и горива и смазочни материали би трябвало да струва под 2 милиона лева. Това за него е знак, че прогнозните цени са завишени.

„Информацията е изключително оскъдна, ще следим тази процедура“, добави зам.-председателят Вескова.