ОбС на БСП – Хасково: Ние казваме: „Не на войната! Да на мира!”

Фев 12, 2015 ХАСКОВО Новини БСП 0 1648

 Разтревожени сме и изразяваме своята дълбока загриженост от продължаващите разрушителните действия в източната част на Украйна, причинявайки смъртта на стотици мирни граждани

 
Разтревожени сме и изразяваме своята дълбока загриженост от продължаващите разрушителните действия в източната част на Украйна, причинявайки смъртта на стотици мирни граждани. 
 
Отправяме своя призив към Народното събрание, Президента и Правителството Република България да съдействат за мирно решаване на конфликта с действията, които предприемат и позициите, които  изразяват. 
 
Изразяваме своята съпричасност към народа на Украйна и своята тревога от ескалирането на военния конфликт там. Подкрепяме предложението за изпращане на хуманитарна помощ за хората в засегнатия от военни действия район, като заявяваме и нашата готовност за съдействие и участие.
 
Настояваме за разрешаване на конфликта по мирен път, а не чрез силови методи. Изразяваме категорично своето несъгласие  България да се превърне в плацдарм, на който се разполагат чужди военни части и техника за евентуални военни действия срещу Русия или която и да е друга държава. 
 
С изключителна тревога следим информацията за обявената военна мобилизация сред етническите българи в Украйна, която ги вкарва в братоубийствена война и от двете страни на фронтовата линия.
 
Призоваваме всички страни в конфликта да се ангажират с провеждането на конструктивен, истински диалог за  започване на действителен мирен процес.