ОбС на БСП-Хасково: Ние сме против войната в Украйна

Фев 22, 2015 ХАСКОВО Новини БСП 0 1602

 Общинската организация на БСП в Хасково изрази с протест пред сградата на Областна администрация своята позиция във връзка със случващото се в Украйна, базите на НАТО в България и заема от 16 млрд

 

Общинската организация на БСП в Хасково изрази с протест пред сградата на Областна администрация своята позиция във връзка със случващото се в Украйна, базите на НАТО в България и заема от 16 млрд.лв. „Ние сме против войната в Украйна. Военните действия трябва да спрат незабавно и засегнатите страни да намерят мирно решение на конфликта, без намеса на външни сили”, се посочва в позицията на социалистите.

„БСП- Хасково сме категорични, че бази на НАТО в България не трябва да има, защото разполагането им на нашата територия ще направи страната мишена. Ние не желаем да бъдем използвани като пешка в играта на големите сили. Ние желаем да отстояваме националните си интереси, в това число и националния суверенитет”- се посочва още в позицията, подкрепена от повече от 200 делегати и гости, участвали в заседанието на 23-та общинска конференция.

БСП- Хасково категорично се противопоставя на вземането на заем от 16 млрд. лева дълг. „Подобен заем ще постави България в състояние на свръхзадлъжнялост, от която излизане няма. Може би целта на някои политически кръгове в страната, а и в чужбина, е именно такава- да поставят България на колене пред международните банки и финансови институции, да ни поставят в ситуация, в която да ни диктуват какви решения да вземаме, ситуация, в която да загубим и малкото останали ни самостоятелност и национално  достойнство”, се казва още в документа.