Две детски площадки ще радват децата на Харманли, благодарение на младите ентусиасти от БСП

Юни 02, 2015 Новини БСП 0 1687

 Членовете на клуб „ Устрем” в рамките на по-малко от месец успяха да наберат средства за изграждането на две детски площадки в града

 
Членовете на клуб „ Устрем” в рамките на по-малко от месец успяха да наберат средства за изграждането на две детски площадки в града. Новината беше съобщена снощи, на специално организираната от тях Благотворителна вечер, превърнала се във вечер на добротата и приятелството. За набиране на повече средства организаторите бяха предвидили и провеждането на търг, където присъстващите имаха възможност да наддават за няколко предмета. Общинският съветник Дора Чанкова се сдоби с графика на харманлийския художник Пенчо Лозанов, зам.- кметът на Община Харманли Минка Стоянова пък ще окачи на стената си детско творчество на дете от ЦДГ „Детски свят”. Книжното издание „Историята на град Харманли” ще попълни библиотеката на семейство Агови. Горд собственик, след напрегнато наддаване, на спортната фланелка на харманлийската шампионка по лека атлетика Габриела Петрова е кметът на Община Харманли Михаил Лисков.
 
Много песни, танци и положителни емоции белязаха събитието. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха талантливите танцьорки от балет „Ритъм” с ръководител Галя Станкова, Любо и Рени. „Стартирахме инициатива с надеждата, че ще успеем да наберем средства за изграждането на детска площадка в един от кварталите на Харманли. Срещнахме много благородни хора, които станаха съпричастни към нашето добро дело и така „капка по капка” успяхме да съберем средства за две детски площадки ”, със задоволство признава председателят на клуб „Устрем ” Яна Заркова. С нови придобивки ще се радват децата от квартал „Тракия” и квартал „Изгрев”. Яна Заркова и членовете на клуба благодарят на всички, включили се в организацията и реализирането на благотворителната кампания, които дариха част от времето и средствата си за реализиране на благородната инициатива. Сред тях са народните представители Драгомир Стойнев и Кирил Добрев, представители на ВиК „Бунар”. Организаторите благодарят още и на Ръководството на ЦДГ „Детски свят ” и Габриела Петрова за предоставените предмети за търга.